luni, 15 iulie 2013

Este Legea Atractiei ceva nou?

M-am hotarat sa abordez si alte tipuri de subiecte din gama domeniilor mele de interes. Si o sa incep the hard way, cu Legea Atractiei. Cei care sunteti pasionati / interesati de dezvoltarea personala si visati la iesirea din problemele de tot soiul, sigur ati citit ceva despre
Legea Atractiei. Iar daca v-ati abonat la diverse site-uri de dezvoltare personala, sunteti probabil bombardati cu acest subiect. Iar vedeta este SECRETUL, despre care multi care l-au citit se intreaba, oare de ce nu le-a mers si unde au gresit, atunci cand au procedat la aplicarea celor citite?!?! (dar despre asta, in alta postare...).
Dar o fi Legea Atractiei vreo gaselnita noua si moderna? Poate ca cei care au citit pentru prima oara despre ea acuma, recent, asa cred. Dar, nici pe departe. Biblia se refera foarte clar la ea, doar ca in termeni altfel exprimati:

“Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: “Ridică-te şi aruncă-te în mare”, şi dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut”. (Marcu 11:23)

“De aceea vă spun că, orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea”. (Marcu 11:24)

Si de asemenea, in zicalele poporului nostru, Legea Atractiei este la mare pret, desi primul exemplu care imi vine acum in minte este unui NOCIV pentru noi romanii: "De ce ti-e frica, nu scapi", bombane pesimista mintea colectiva a poporului roman. Si ca rezultat, cum o duce, de zeci si de sute de ani al nostru neam? Ei? Ghici? Si mai are romanul si alte proverbe la fel de distructive, care evident ca ATRAG problemele si apoi romanu' se mira de ce viata lui e cum e! Ia uite aici ce vorbe self-distructive are implementate in "sistemul de operare" natia noastra:

"La omul sarac nici boii nu trag"
"Un necaz nu vine niciodata singur"


- va urma -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu