marți, 15 noiembrie 2011

Apa vie de la Ramnicu Valcea

Foarte interesant, nu stiam! Dar sunt multe lucruri deosebite, bune, frumoase, in tara noastra, despre care noi romanii NU STIM si e pacat!
De citit aici: http://www.voceavalcii.ro/2010/07/18/apa-vie-minunea-din-laboratorul-icsi-ramnicu-valcea/
Sau ca sa nu mai mergeti pe link, pun eu intre ghilimele tot textul in continuare:

"

Apa vie, minunea din laboratorul ICSI Râmnicu Vâlcea

DESCOPERIRE. Apa sărăcită în deuteriu sau numită popular „Apa vie” a fost inventată de cercetătorii de la Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice (ICSI) din Râmnicu Vâlcea în urmă cu 13 ani şi este un adevărat leac natural care poate salva vieţi.
Deşi nu este medicament, câţiva doctori o folosesc în tratarea cancerului, pentru că nu este toxică şi poate fi băută de oricine,  indiferent de vârstă.  „Produsul nostru este foarte căutat în lume pentru că face bine în tratamentul oncologic antiseptic şi al  sistemul metabolic.  Te face să te simţi mai proaspăt, mai plin de viaţă şi te fereşte de gripă. Noi, aici la instituţie, o bem dimineaţa, mai exact facem cafeaua cu ea. E unică în lume, tocmai de aceea ţinem la patentul  pe care l-am omologat şi în Germania, Japonia, precum şi în mai multe ţări”, susţine prof. univ. dr. Ioan Ştefănescu, directorul general al ICSI Rm. Vâlcea. Descoperirea apei sărăcită în deuteriu a adus cercetătorilor vâlceni cinci medalii de aur şi trei de argint la saloanele de inventica de la Bruxelles, Geneva, Londra şi Budapesta, iar prima comandă a venit din partea ungurilor care, la rândul lor, au încercat de mai multe ori să găsească formula miraculoasă a apei vii. „În urma brevetului au apărut şi primele reacţii internaţionale. O parte din specialişti în fiziologie şi biologie din Ungaria au arătat un interes deosebit faţă de această apă cerându-ne să o producem în cantităţi mai mari”, spune cu entuziasm prof.univ.dr. Ştefănescu.
Lichidul miraculos
Apa vie se obţine folosind tehnici de separare-purificare izotopică a hidrogenului din apă în instalaţii speciale care au costat  peste un milion de euro. Pe scurt,  apa normală care vine  din conducă de alimentare a oraşului Râmnicu Vâlcea şi care are un conţinut în deuteriu de 140-150 părţi per milion  este transformată în  apa pură care are  numai  25  părţi de deuteriu per milion. „Avem echipamente de interior care fac obiectul altui brevet de invenţie şi pe care nu-l voi cesiona niciodată, este echipamentul care face transferul izotopic între apa care coboară ca lichid şi vaporul apei care urcă ca un gaz ascendent. Practic, acest  echipament de interior este secretul invenţiei”, mai spune directorul institutului.
Apa a fost descoperită în 1997, dar a început să fie valorificată abia  în 2008 când legislaţia românească a permis transferul  tehnologic către o firmă  privată a părţii de producţie şi dezvoltare.  Anual, în fabrica de la Râmnicu Vâlcea se produc în jur de 200 de tone de apă şi, până nu demult, aproape toată producţia mergea la export. „Deocamdată nu ne putem permite o producţie  mai mare de 200 de tone /an. Către partenerii din Ungaria, Germania şi Japonia livram până anul acesta cea mai mare parte a apei, peste 60%, iar în România abia ajungea 20%. Treptat, a crescut şi cererea românească şi, astăzi, livrăm în ţară mai mult de 60%. A fost nevoie de timp pentru a face produsul cunoscut, pentru ca populaţia să afle  despre calităţile acesteia”, susţine Cristian Mladin.
Apa vie, numită Qlarivia, este îmbuteliată la  500 mililitri, cantitatea considerată de specialişti  ideală pentru consumul zilnic al unei persoane sănătoase. „Pentru cei care au diferite afecţiuni sau chiar şi pentru cei care îşi permit,  apa vie sau apa sărăcită în deuteriu poate să înlocuiască apa obişnuită, nu are niciun fel de reacţii adverse, din contră, aduce numai beneficii”, a conchis Ioan  Ştefănescu,
Apa vie este îmbuteliată la sticle produse în cadrul institutului, costă 15 lei şi poate fi comandată on-line direct de la fabrică. Se mai găseşte şi în câteva farmacii şi mall-uri  din ţară ca apă de masă. Până la sfârşitul anului, fabrica de la Râmnicu Vâlcea îşi va mări capacitatea de producţie până la 350 de tone.
ANDREI BACALU"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu