joi, 2 februarie 2012

"Iarna nu-i ca vara": Romania versus Polul Sud

Vorba asta deja intrata in celebritate, e foarte adevarata...
Mai adineauri am observat pe net doua articole de stiri: unul cu "noaptea trecuta a fost mai frig in Romania decat la Polul Sud" si altul cam asa: "Nu este o iarna normala". Nu vreau sa ma apuc sa scriu cine a zis chestia asta, dati pe "Goagal" si veti afla.

Ideea e ca am inceput sa ma satur asa de tare de chestiile astea incat nu mai sunt multumita doar sa le bomban in sinea mea si in casa mea, ci vreau sa le si scriu si sa le comentez. Iar inainte de a le comenta, acolo unde se poate, daca se poate, ma si documentez! Deeeeci.....:

Apropos de frigul din Romania mai mare decat cel de la Polul Sud: pentru cei care sunteti obisnuiti in ale navigarii pe internet, macar pentru voi daca nu si pentru altii, inainte de a pune botu' la toate stirile cretine si alarmiste, puneti manutza si cercetati prognoza meteo de la Polul Sud versus prognoza meteo de la una din cele mai friguroase zone din Romania, si anume Intorsura Buzaului, si Miercurea Ciuc. Pentru cei care nu vreti sau nu stiti sa cautati astfel de informatii pe net, iata le-am extras eu: Statiunea Amundsen-Scott de la Polul Sud, versus Intorsura Buzaului si Miercurea Ciuc, Romania: (urmeaza poze)





Deci, unde-a fost mai frig, dragi cititori de stiri ?????? Buuuun, poate daca stam sa scormonim, gasim intr-un alt punct al Polului Sud, la o alta statiune de cercetare, alte grade. Mai jos decat alea de la Amundsen-Scott South Pole Station. Oricum ar fi, stirile astea alarmiste ma scot din sarite la maxim. Merita citite pe net comentariile facute de diversa lume la stirea asta... tone de comentarii gasiti aici: http://ro.news.yahoo.com/dupa-ce-inghetat-la-31-grade-romania-va-070900821.html
BRAVO celor cu mintea normala, care au comentat ca asta este o vreme normala si frumoasa de iarna romaneasca, si ca ar fi trebuit sa ne speriem si sa ne ingrijoram daca era cald, peste zero, si seceta.

Apropos de ailalta idee, cum ca nu e o iarna normala: da' cum ai vrea sa fie, tu madam care ai zis ideea asta (iarasi repet ca nu vreau sa zic nume)??????? Ai vrea sa fie grade peste zero? Sa fie uscat si curat pe jos? Sa fie soare? Poate eventual sa mergem la plaja? Asa-i iarna NORMALA in Emisfera Nordica: cu ger, ninsoare, viscol ! Asa a fost intotdeauna, iar cand noi toti cei care acum avem peste 35 de ani eram mici, INTOTDEAUNA iarna era aspra, dar ce frumos era!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu