vineri, 6 iulie 2012

Si tot dedicat romanilor care nu mai stiu sa traiasca fara aer conditionat...

Si tot dedicat  romanilor care nu mai stiu sa traiasca fara aer conditionat si care se mira ca vara in Romania este fierbinte:

Cand eram copil destul de mare si constient de lumea din jurul meu, pe la inceputul anilor 80, se intamplau in fiecare vara chestii cam asa:

  • de 1 Mai, mergeam la plaja pe strand, sau daca parintii puteau, mergeam la mare cu cortul si stateam la plaja;
  • erau foarte dese perioade in decursul verii, in care efectiv scoteam limba de cald si ne foiam noaptea, evident toata lumea patzea la fel, dar nimeni nu se mai plangea, lumea umbla pe cat posibil cat mai despuiata, deschidea lumea geamurile noaptea, se rasucea in pat ca o chiftea si cu asta basta, asa era normal VARA si nimeni nu se astepta sa fie altfel si nimeni nu vroia sa fie altfel!
  • tocurile stiletto ale mamei se infigeau in asfalt; erau zone intregi de asfalt numai gaurele-gaurele de la tocurile femeilor;
  • cand mergeam in vizita pe la copiii cu care eram prietena, si sunam la usa, primul lucru inainte de a se deschide usa la apartament auzeam de dincolo o voce "stai sa ma imbrac", semn ca lumea statea probabil in chiloti in casa, ca si acum, dar nu se mai minuna nimeni de temperatura apropiata de 30 de grade existenta in apartament!
  • mi-o aduc aminte pe bunica mea cea de-aici din Bucuresti cum tinea toata ziua transperantele de culoare indigo inchise la ferestre ca sa faca umbra, si cum ii zicea lui bunicu seara "Costica mai stinge becurile alea, ca numai cand ma uit la ele mi se face cald!"
  • de cand lumea, luna iulie la noi s-a numit "luna lui CUPTOR"; oare cei care cu o mie de ani in urma sau mai stiu io cat, au numit-o asa, au botezat-o astfel de prea multa racoare ce-aveau?!?!?!?!

Voi cei care vreti ca vara in Romania sa fie racoroasa si vi se pare anormal ca e fierbinte, mai stiti oare ca in miez de iulie se coace graul (de exemplu), si daca am avea racoare si ploi nu s-ar mai coace si s-ar chema ca nu mai suntem in Romania ci hai sa zicem in Norvegia? Si multe altele la fel? Dar NUUUUUU, voi vreti racoare undeva la 20 si ceva de grade, tot anul ! Pentru ca vara va plangeti de cald si va ascundeti de soare, iarna va plangeti de frig si de zapada, iar in perioadele intermediare va plangeti de ploi, de nori si de faptul ca fie nu e cald pentru plaja, fie nu e destul de frig ca sa ninga!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu